ГолосUA
12:56 23/08/2009

У Криму курортників намагаються відучити фотографуватися з мавпочками

На залізничному вокзалі Сімферополя громадська організація «Центр допомоги тваринам» провела 2 годину просвітницьку акцію «Не фотографуйтеся із замученими тваринами на пляжах».

Біля входу до вокзальної арки курортникам роздавали листівки з інформацією про знущання фотографів над тваринами.

Організатори акції призвали відпочивальників не сприяти фотографам, які всупереч закону про захист тварин від жорстокого звернення катують дитинчат екзотичних тварин на пляжах з метою заробітку.

«Мавпам виривають ікла, верблюдам роздирають ніс до крові металевими кільцями, совам не дають спати вдень, крокодильчатам заклеюють рот скотчем, а львят й тигрят наколюють транквілізаторами для кращої готовності до фотопослуг» — заявила вони.

За даними центру, більшість тварин, експлуатованих на пляжах як фотомоделі, швидко вмирають від знущань і на наступний пляжний сезон використовуються у вигляді чучел.

За даними активістів під час нинішнього курортного сезону від відпочивальників поступали скарги з приводу знущання фотографів над тваринами на пляжах Миколаєвки, Прибережного, Євпаторії, Нового Света, в Нікітському ботанічному саду та Воронцовському парку, а також на оглядовому майданчику Ай-Петрі.

«Незважаючи на постанову Верховної Ради Криму про заборону використання тварин у фотобізнесі, міліція не завжди серйозно відноситься до подібних скарг» — відзначають організатори акції.

За матеріалами: Е-Крым

 

Читайте также по теме