ГолосUA
13:26 10/07/2010

У Криму — неформальний саміт президентів СНД

У Лівадійському палаці в Ялті у суботу відбувається неформальний саміт президентів 6 країн СНД, які прилетіли на святкування 60-річчя Віктора Януковича. На саміті головує президент Росії Медвєдєв.

За повідомленнями, у зустрічі в Лівадії беруть участь президенти України, Росії, Азербайджану, Білорусі, Вірменії і Казахстану.

До Криму також були запрошені новообраний президент Польщі Броніслав Коморовський та прем’єр Туреччини Реджеп Ердоган.

Зараз у Ялті та навколишніх дорогах обмежено рух транспорту, а також розвішано біг-борди з написами: "Янукович — надія Криму". На вулицях багато міліції.

Раніше місцева влада повідомляла, що з Росії до Криму прибуває шість літаків. Серез гостей буде також колишній нев’їзний до України мер Москви Юрій Лужков.

Преса припускає, що святкування дня народження Віктора Януковича в Лівадії будуть бучними так само, як і в його київській резиденції "Залісся".

Газети писали, що у Заліссі, аби прийняти усіх гостей навіть побудували вертолітний майданчик, а на прилеглих дорогах клали свіжий асфальт та косили обабіч траву.

У п’ятницю Віктора Януковича вітав політичний бомонд.

Серед подарунків традиційно ікони, картини, книги та сервізи. Від провідника однієї з церков була й Біблія — українською мовою.

Для гостей співали зірки української та російської естради, а також французька співачка Лара Фабіан. За даними газети "Сегодня", за виступ на дні народження українського президента їй заплатили 30 тисяч доларів.

За матеріалами: Бі-Бі-СІ

 

Читайте также по теме