ГолосUA
14:27 05/04/2009

У Криму відкрили перший музей віслюку

На фермі "Диво-ослик", розташованій в селі Залісне Бахчисарайського району, урочисто відкрили перший в Україні музей, присвячений найупертішій тварині, — віслюкові. Як експонати буде представлена осляча атрибутика: упряжки, вози, сувеніри, а також різні вироби, які дарували фермі гості, що приїжджали впродовж шести років. />  

"Створенням такого музею хотілося б підкреслити ту роль, яку відіграли віслюки в період Кримської війни і Великої Вітчизняної Війни. Адже ні для кого не секрет, що поранених привозили не тільки на конях, але переважно — саме на ослах, звиклих до гірських кримських стежок", — говорить директор ферми Іван Помогалов, повідомило видання “Новости Крыма”.
 

Потрібно відзначити, що поряд з експонатами повинна бути розміщена повна інформація про те, як застосовувався той або інший предмет в давнину, і яке його призначення у наш час. "Ще ми плануємо організувати гру в поло, — додав Іван Помогалов, — тобто ігри в м’яч на осликах".
 

Власники ферми "Диво-ослик" сподіваються, що музей поповнюватиметься експонатами. "Вхід (до музею) буде безкоштовним. Ми надаємо можливість людям, які приїдуть до нас на ферму, більше дізнатися про віслюків і полюбити їх так, як наша сім’я полюбила цих прекрасних тварин", — повідомив І.Помогалов.
 

Ферма "Диво-ослик" — перша осляча ферма в Криму. Зараз там живуть 56 віслюків. Віслюки, зокрема, беруть участь в катаннях туристів, театралізованих виставах, і встигли знятися в декількох фільмах. У 2008 році в селі Залісне встановили перший в Україні пам’ятник віслюкові. Скульптура осла виконана у натуральну величину. Осел посміхається на всі зуби, одягнений він у футболку і бейсболку, в лапах тварина тримає глечик.

 

Читайте также по теме