ГолосUA
12:12 06/02/2010

У Криму викрили конвертаційний центр, який перевів у готівку понад 14 мільйонів гривень

У рамках кримінальної справи, порушеної за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України, спільними заходами підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА в АР Крим та відділом податкової міліції ДПІ в м. Євпаторії припинена діяльність конвертаційного центру, створеного на базі двох приватних підприємств.

Про це повідомили у прес-службі ДПА.

Клієнти центру перераховували безготівкові кошти за товарно-матеріальні цінності та послуги на рахунки підприємств, що входили до складу конвертаційного центру. Потім ці кошти або видавалися представникам клієнтів готівкою з утриманням відсотків за послуги з конвертації грошових коштів у готівку, або здійснювався їх подальший транзит також з утриманням відсотків за послуги.

Загальний обіг по рахунках приватних підприємств, що входили до складу конвертаційного центру, склав понад 14,1 млн. гривень.

Під час обшуків за місцем мешкання осіб, причетних до діяльності центру, вилучено 36 печаток та штампів підприємств з ознаками фіктивності, 4 чекових книжки, системні блоки та оргтехніку, яка визнана речовими доказами у кримінальній справі. Накладено арешт на банківські рахунки підприємств конвертаційного центру, на яких заблоковано 150 тис. гривень.

Проводиться комплекс заходів, спрямованих на відшкодування збитків, завданих державі.

 

Читайте также по теме