ГолосUA
06:01 24/02/2011

У Криму затримали лідерів транснаціонального злочинного угрупування

В Автономній Республіці Крим затримані лідери транснаціонального організованого злочинного угрупування.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

За даними відомства, затримані, 37-річний і 44-річний громадяни Російської Федерації перебували в міждержавному та міжнародному розшуку як особи, підозрювані в організації замовного вбивства одного з власників відомої санкт-петербурзької компанії.

Нагадаємо, в травні 2006 року в Санкт-Петербурзі в результаті замаху на вбивство один із охоронців отримав вогнепальне поранення і помер на місці, а бізнесмен та ще троє охоронців отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

На території України, щоб уникнути кримінальної відповідальності за скоєні в Росії злочини, затримані використовували паспорти громадян України.

В даний час за фактами використання свідомо підроблених документів співробітниками Ялтинського міського управління та Центрального районного відділу Сімферопольського міського управління ГУМВС України в Автономній Республіці Крим проводяться перевірки, вирішується питання про порушення кримінальних справ.

Генеральна прокуратура Російської Федерації відповідно до міжнародно-правових актів займається підготовкою і направленням документів до Генеральної прокуратури України про видачу затриманих правоохоронним органам Російської Федерації.

Наразі в суді розглядається питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тимчасового арешту затриманих, пов'язаного з екстрадицією.

Читайте также по теме