ГолосUA
11:53 18/11/2008

У Криму збільшать чисельність морської піхоти

Міністр оборони України Юрій Єхануров в ефірі програми «Свобода слова» заявив, що чисельність морської піхоти в Криму у майбутньому буде дещо збільшено. Таким чином міністр прокоментував ситуацію із збільшенням чисельності частин і підрозділів Збройних Сил України на сході держави. «Ті люди, які декілька років тому розформували підрозділи української армії в Криму та на Сході України зробили помилку. Нам не потрібно в Західній Україні утримувати значну чисельність Збройних Сил, а необхідно рівномірно розподілити по території України», — зазначив Юрій Єхануров.

Міністр оборони України також підкреслив, що українська армія стає більш мобільною і сучасною. Він також нагадав, що незалежна Україна успадкувала більше половини комплексу протиповітряної оборони колишнього Радянського Союзу. «Ми зберегли цей комплекс, добре його утримуємо і ми здатні добре ним управляти. Масштабні навчання, які ми провели цього року, показали, що наші військовослужбовці здатні сьогодні обороняти свою країну!», — наголосив Юрій Єхануров.

Глава оборонного відомства також прокоментував наміри щодо створення Галицької роти морської піхоти. Як зазначив Юрій Єхануров, мова йде про відновлення Галицької роти, яка функціонувала у Севастополі ще у 1918 році. Сучасну Галицьку роту морської піхоти буде створено за рахунок юнаків з тих районів Прикарпаття, які постраждали від цьогорічної липневої повені. «У морській піхоті України служать представники з усіх регіонів нашої держави. Навіть більшу частку становлять військовослужбовці, призвані з Криму та півдня України», — зазначив міністр оборони.

Він також запевнив, що після завершення цьогорічної осінньої призовної кампанії, коли усіх строковиків буде розподілено і направлено до військових частин, суспільство буде обов’язково поінформоване про те, з яких регіонів і у якій кількості укомплектовано підрозділи морської піхоти.

 

Читайте также по теме