У КВУ вважають, що розмови про нелегітимність виборів почнуться з Київщини

 

size="4">Основними причинами конфліктності виборчої кампанії на місцевих виборах, зокрема, у Київській області, є дорога земля і великі бюджети. 

 

size="4">Про це сказав голова Комітету виборців України Олександр Черненко кореспонденту ГолосUA.

 

size="4">«Незважаючи на високий рівень організації виборчого процесу в Київській області, вибори завжди характеризуються високим рівнем конкурентності, яка переходить у конфліктність», — зазначив він. За словами експерта, причинами цієї конфліктності, в основному, є дорога земля в регіоні, а також великі бюджети. У зв'язку з цим, спостерігається гострий характер протистояння. Зокрема, в містах Біла Церква, Фастів, Васильків, Боярка, Бровари.

 

size="4">За його словами, у Київській області дуже висока концентрація кандидатів.

size="4">«У регіоні проживає багато політиків і небідних людей України, які хочуть контролювати владу там, де вони живуть», — зазначив О. Черненко.

 

size="4">У той же час, експерт зазначив, що після того, як були скасовані вибори до районних рад столиці, багато кандидатів, котрі збиралися балотуватися в Києві, «щоб далеко не ходити, переформатували свої кампанії і пішли на вибори в області».

 

size="4">Олександр Черненко також підкреслив, що Київська область — бастіон, з якого почнуться розмови про визнання нелегітимними виборів по всій Україні.

size="4">«Київська область — бастіон, щоб говорити про нелегітимність виборів по всій Україні. Буде багато спроб нагнітання ситуації і вимоги визначити вибори нелегітимними. Проте поки для цього немає підстав », — упевнений експерт.

size="4">За його словами, однією з причин опротестування результатів може стати нинішня нереєстрація кандидатів.

 

size="4"> 

Читайте также по теме