ГолосUA
10:19 30/06/2010

У Ліберії відбулася урочиста церемонія передачі повноважень військовослужбовцям нової ротації

У Ліберії, у базовому таборі 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання Місії ООН у цій африканській країні, відбулася урочиста церемонія передачі повноважень військовослужбовцям національного миротворчого контингенту нової – 13-ї – ротації.

Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

У заході взяли участь члени оперативної групи Міністерства оборони України на чолі з полковником Володимиром Огризьком, командири українського миротворчого контингенту попередньої і нової ротацій полковники Володимир Вербельчук та Андрій Когут, особовий склад управління окремого вертолітного загону обох ротацій.

В урочистій обстановці командири попередньої та нової ротацій українського миротворчого контингенту доповіли керівнику оперативної групи Міністерства оборони України першому заступнику начальнику штабу Об’єднаного оперативного командування Збройних Сил України полковнику Володимиру Огризьку про передачу посади командира 56-го окремого вертолітного загону ЗС України у складі Місії ООН у Ліберії.

Виступаючи перед присутніми, керівник оперативної групи Міністерства оборони України перший заступник начальника штабу Об’єднаного оперативного командування ЗС України полковник Володимир Огризько зазначив, що робота миротворців попередньої ротації – це багато тисяч миль патрулювань, участь у місіях з надання медичної допомоги, зустрічі з місцевими жителями та їх лідерами, безкінечні години польотів в африканському небі.

Офіцер наголосив, що за час виконання завдань з підтримання миру та спокою на африканській землі особовий склад національного миротворчого контингенту 12-ї ротації набув безцінного досвіду. Керівник оперативної групи Міністерства оборони України також висловив переконання у тому, що цей досвід буде використаний нашими військовими під час подальшого проходження служби в Україні.

Командир 56-го окремого вертолітного загону ЗС України попередньої ротації полковник Юрій Вербельчук відповідно до наказу Міністра оборони України вручив нагороди та грамоти особовому складу українського миротворчого підрозділу попередньої ротації. />  

Читайте также по теме