ГолосUA
08:07 15/08/2010

У лікарні з Ніжинського дитячого будинку-інтернату перебувають 14 осіб

На 15 серпня в реанімаційному та інфекційному відділеннях Ніжинської міської лікарні перебувають у задовільному стані 14 осіб (9 дітей та 5 дорослих), яких було госпіталізовано протягом 11-14 серпня.

Про це повідомили у прес-службі МНС.

Протягом 14 серпня до інфекційного відділення Ніжинської міської лікарні з діагнозом "гостра респіраторна вірусна інфекція" госпіталізовано ще 2 дітей з Ніжинського дитячого будинку-інтернату.

У зв’язку зі стабілізацією стану здоров’я з лікарні виписано 3 вихованців інтернату.

На місці події продовжує роботу комісія МОЗ України. Ситуація на контролі Головного управління МНС у Чернігівській області.

Нагадаємо, у Ніжині в інтернаті для дітей з ураженням центральної нервової системи померли п’ять вихованців віком від 10 до 19 років, ще чотири дитини перебувають у реанімації в тяжкому стані. За інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров’я України, "за попередніми висновками лікарів, у дітей вірусна інфекція з екзантемою (висипом), диференційована з герпетичною".

12 серпня Президент Віктор Янукович у зв’язку з випадком смерті дітей в інтернаті міста Ніжина Чернігівської області доручив міністру охорони здоров’я Зіновію Митнику, міністру праці і соціальної політики Василю Надразі та голові Чернігівської ОДА Володимиру Хоменку вжити невідкладних заходів для встановлення причин смерті вихованців інтернату та надання необхідної допомоги дітям, які перебувають зараз у реанімації.

Прокуратура порушила кримінальну справу проти медпрацівників інтернату. />  

Читайте также по теме