ГолосUA
13:55 11/09/2010

У Луганській області перекрили канал контрабанди пального

У Луганській області виявили кількакілометровий трубопровід для контрабанди пального.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Співробітники відділу прикордонної служби «Краснодон» знайшли один з кінців нелегальної комунікації за на відстані близько 2 кілометрів від лінії державного рубежу.

Прикордонники зупинили вантажівку «МАН» з цистерною, яка виїжджала з приватного подвір’я прикордонного населеного пункту Сєверний. Двоє жителів Перевальського райну Луганської області везли в цистерні 36 500 літрів дизельного пального. Ще одного чоловіка, жителя Краснодонського району, правоохоронці виявили на подвір’ї, на якому немає жилих приміщень.

Під час перевірки території, загородженої високим парканом з профільованої бляхи, була знайдена труба діаметром 100 міліметрів, яка йшла в землю. Ця комунікація була прокладена в бік Росії із використанням дорогого професійного обладнання для горизонтального буріння.

Обставини правопорушення та причетні до його організації особи з’ясовуються. На цей час співробітники Державної прикордонної служби проінформували про затримання контрабанди СБУ, прокуратуру, митницю, МНС, МВС, екологічну службу, а також російських колег. Виявлену трубу залили бетоном. Вантажівку з дизельним пальним, вартість якого майже 245 тисяч гривень, передали в митницю.

Варто зауважити, що у Луганській області і раніше виявляли спроби незаконного перекачування через кордон пального через підпільні трубопроводи. Проте, довжина їх не перевищувала кількох сотень метрів. Кінці таких «нафтогонів» переважно виходили на подвір’я, розташовані у безпосередній близькості до державного рубежу. />  

Читайте также по теме