Людмила Мыцай
06:37 08/12/2010

У «Львівському облавтодорі» пояснили, скільки коштів йде на прибирання доріг взимку

 

Заяви про те, що Львівський облавтодор безкарно розкрадає кошти, виділені на підготовку до зими, безпідставні.

 

Про це сказав директор державного підприємства "Львівський облавтодор" Юрій Тарасович в інтерв'ю кореспонденту ГолосUA, коментуючи заяву депутата облради Михайла Блавацького про те, що «Львівський облавтодор безкарно розкрадає кошти, виділені на підготовку до зими».

 

"Депутат Львівської обласної ради Михайло Блавацький зробив не зауваження, а звинувачення. Вислів "розкрадання" мені пояснити важко", — сказав Ю.Тарасович.

 

Він наголосив, що "Облавтодор" створений якраз для того, щоб контролювати щоденно і в кінці кожного місяця використання матеріалів, пального виділення коштів на очищення доріг взимку. "Крім того, щорічно проводяться перевірки КРУ і прокуратурою нашої роботи. Використання матеріалів і пального протягом зими не є виключенням", — зазначив він додавши, що готовий до такої перевірки.

 

Ю.Тарасович уточнив, що для посипання доріг на Львівщині під час підготовки до роботи у зимовий період через тендер було закуплено 33 тис. тонн піску і 8,5 тонн солі, що є середньорічною нормою для Львівщини.

 

Проте, за його словами, останні снігопади, зокрема з 1 на 2 грудня, показали, що для перевалів у гірській місцевості необхідні додаткові об’єми піскосуміші. Відтак зараз розглядається питання про довіз 700 тонн піскосуміші у Сколівський район, 1,5 тис. тонн на Івашківський перевал, 500 тонн — у Турку. Це дасть змогу, за його словами, "забезпечити спокійну роботу на період різдвяних свят".

 

Ю. Тарасович повідомив, що також можуть виникнути додаткові потреби у пальному у разі складних погодних умов у січні-лютому. За його інформацією, в місяць використовується 1,5-2 вагони солярки та 1-1,5 вагони бензину.

 

Нагадаємо, депутат Львівської облради від ВО "Свобода" Михайло Блавацький під час сесії облради заявив, що Львівський облавтодор безкарно розкрадає кошти, виділені на підготовку до зими. За словами М. Блавацького, нинішня ситуація на дорогах Львівщини турбує, і вказує на те, що облавтодор безкарно розкрадає кошти, виділені на закупівлю піскосуміші.

Читайте также по теме