Людмила Мыцай
17:20 26/10/2010

У Львові 20 спостерігачів з польського фонду «Відкритий діалог» моніторитимуть вибори

 

 

 

size="4">У Львові розпочала діяльність місія спостереження, яка буде здійснювати моніторинг місцевих виборів.

 

size="4">Про це повідомила представник польського фонду «Відкритий діалог» Людмила Козловська на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">За її словами, місія спостереження працюватиме, окрім Львівщини, також і в інших областях Західної України. Загалом працюватимуть 60 спостерігачів, зокрема, у Львові – 20.

 

size="4">До складу місії, організованої польським фондом «Відкритий діалог» ввійшли редактори та журналісти польських видань, експерти та політологи, представники польських органів місцевого самоврядування з прикордонних з Україною областей, а також активісти громадянського суспільства з пострадянських країн.

 

size="4">Попередні висновки про перебіг виборчого процесу буде представлено уже на наступний день після виборів, у понеділок. А підсумковий звіт буде скеровано на розгляд Європарламенту та Ради Європи.

 

size="4">Як розповів міжнародний експерт з виборчих процесів у пострадянських країнах Даніло Бектурганов, у Львові місія розпочала роботу минулої суботи. У передвиборчий тиждень спостерігачі зустрічаються з представниками місцевої влади, партій, виборчих комісій та дізнаються попередню інформацію про особливості виборчої кампанії, технічну роботу. «Ми вивчаємо ситуацію як працюють суди, якими є терміни розгляду скарг, просимо у надати прогнози та оцінки ситуації», – розповів Даніла Бектурганов.

 

Читайте также по теме