ГолосUA
13:06 29/03/2009

У Львові може з’явитися залізничне таксі

Львівським бізнесменам пропонують узяти під оренду електричку та возити людей. Як повідомила газета «Сегодня», так залізничники вирішили покрити свої збитки. />  

Суму, за яку можна узяти під оренду цілий поїзд, вони не повідомляють. «Домовимося», — сказав начальник служби пасажирських перевезень Львівської залізниці Мирон Дацко.
 

За його словами, такса буде залежати від конкретного напрямку. У рахунок включать вартість спожитої електроенергії, ступінь зношеності вагонів після оренди. Можна укластися й у десяток тисяч гривень. Поїзд можуть віддавати разом із провідниками, охороною та локомотивником. «Електрички зараз збиткові, вартість проїзду — пара гривень і не покриває наших видатків. До того ж їздить багато пільговиків, — говорить М.Дацко. — Тому ми вирішили здавати вагони в оренду, може, підприємцям удасться робити на них бізнес».
 

Втім, взяти вагони і поїхати куди хочеш, не вийде, як і зняти вагончик для поїздки в Карпати за графіком. Бізнесменам лише пропонують возити людей за звичними маршрутами. Для пасажирів це може означати одне: комфорт підвищиться, але й ціни значно зростуть.

 

Читайте также по теме