ГолосUA
16:20 28/07/2010

У Львові створили Міжнародний георгіївський союз, щоб виховувати молодь у православному дусі

У Львові в день звільнення міста від фашистських загарбників, відбувся установчий з’їзд Міжнародного георгіївського союзу молоді.

Про це на прес-конференції повідомив голова центральної ради новоствореної організації, лідер молодіжної організації «Слов’янська гвардія» Володимир Рогов, передав кореспондент ГолосUA.

У створенні Міжнародного георгіївського союзу молоді взяли участь представники скаутських, історико-пошукових і творчих об’єднань з п’яти країни – Білорусії, Молдови, Росії, Чехії та України. Сумарна кількість членів новоствореного союзу – близько 30 тисяч людей. Українців серед них приблизно 60%.

26 липня у Львові відбувся міжнародний форум, присвячений річниці визволення міста від фашистських загарбників, а 27 липня, учасники форуму поклали квіти до меморіального комплексу «Пагорб слави». Того ж дня на відкриття пленарного засідання Міжнародного георгіївського союзу молоді прибув консул-радник Генконсульства Росії у Львові Вадим Басинський.

Володимир Рогов запевнив, що їхня організація не буде політичною, тому що створена для «обєднання і консолідації молоді для вирішення тих проблем, які сьогодні існують». «Створення Георгіївського союзу саме у Львові і саме в день визволення міста стало неагресивною відповіддю на минулорічні події, коли мерія Львова ініціювала два судових процеси, пов’язаних з акцією «Георгіївська стрічка», – заявив Рогов і нагадав, що тоді суд виніс два протилежних рішення – одним дозволив, а іншим – заборонив проведення акції.

У зв’язку з цим активісти Георгієвського союзу скерували меру Львова листа, в якому обурюються станом меморіальних комплексів «Пагорб слави» і «Марсове поле».

Крім того, молодь направила Патріарху Кирилу і Митрополиту Володимиру поздоровлення зі святом Хрещення Русі і подяку за «багаторічні зусилля у справі збереження єдності і дружби слов’янських народів».

За словами Рогова, крім історично-патріотичного виховання молоді, Георгіївський союз займатиметься спортивним вихованням, а також соціальними акціями, зокрема, щодо проблем дитячого туберкульозу і безпритульних дітей.

Л. Мицай />  

Читайте также по теме