ГолосUA
07:54 17/04/2010

У Львові з’явиться вулиця Качинського

У Львові наразі активно обговорюється ідея назви вулиці іменем Президента Польщі Леха Качинського.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«У нас є хороша традиція — давати назву вулицям до дня міста. І перейменовувати вулиці, по-моєму, нехороший знак. Краще будувати нові», — сказав Садовий.

Міський голова Львова припустив, що при закладенні нового району в місті одна з нових вулиць отримає таку назву.

«Таких рішень не можна приймати поспіхом, треба підійти виважено до цього питання. Думаю, ця ініціатива повинна пройти широке громадське обговорення. Ми сьогодні стоїмо перед новими викликами, міняється світ, ми маємо дуже чуйно і з повагою ставитися один до одного. Поляки завжди були нам хорошими приятелями, і особливо в останні роки підтримували рух України в євроатлантичний простір. Це треба цінувати!», — наголосив Садовий.

Нагадаємо, що в Одесі вже названа вулиця ім’ям загиблого в авіакатастрофі президента Польщі Леха Качинського. З подібною ініціативою виступили в Києві. Тут ім’ям польського Президента пропонують назвати вул. Воровського.

Нагадаємо, урядовий літак Леха Качинського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. На борту було 96 осіб — 88 пасажирів і восьмеро членів екіпажу. Не вижив ніхто.

За матеріалами: ZAXID.net

 

Читайте также по теме