ГолосUA
09:59 08/10/2008

У Маріуполі затримано суддю під час отримання хабаря

Працівники Антикорупційного бюро Головного управлiння по боротьбi з органiзованою злочиннiстю Міністерства внутрішніх справ України (ГУБОЗ МВС) спільно з УБОЗ ГУМВС в Донецькій області та Генеральною прокуратурою України викрили у хабарництві суддю Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполь Донецької області. 

Про це повідомили кореспонденту Голос.ua в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Суддя, зловживаючи владою та діючи всупереч інтересам судочинства, отримала хабар в розмірі 2 тисяч доларів США від місцевої мешканки. Ці гроші суддя вимагала за винесення покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, у кримінальній справі про погрозу вбивством особі, що раніше була засуджена.

Під час передачі другої частини хабара в розмірі 1,6 тис. дол. США суддю спіймали "на гарячому". 

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (хабарництво) Кримінального кодексу України. 

Загалом цього року працівники органів внутрішніх справ виявили 63 злочини у сфері службової діяльності працівників судових органів, у тому числі 20 фактів хабарництва. Сорок з цих злочинів викрили працівники спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю.

Читайте также по теме