ГолосUA
07:12 30/03/2010

У метро Нью-Йорку та Вашингтона посилили безпеку

В метро американської столиці Вашингтона та найбільшого мегаполісу США — Нью-Йорка посилені заходи безпеки у зв’язку з терактами в московському метрополітені, що сталися вранці 29 березня.

Про це йдеться в повідомленні Управління метрополітену Вашингтона.

«Команди саперного підрозділу K-9 Управління метрополітену Вашингтона проводять перевірки на випадкових станціях і ділянках шляхів у рамках посилення заходів безпеки, пов’язаного з терактами на станціях у Москві», — сказано в повідомленні.

У документі відзначається, що назви станцій заздалегідь оголошуватись не будуть. «Всі співробітники поліцейського підрозділу Управління будуть працювати в посиленому режимі», — повідомило Управління.

За словами в.о. начальника поліцейського підрозділу Джері Лі, посилені заходи безпеки будуть збережені, принаймні, аж до завершення саміту з ядерної безпеки, який відбудеться у Вашингтоні 12-13 квітня.

У той же час, поліцейський департамент Нью-Йорка дав розпорядження істотно збільшити на вулицях мегаполісу кількість поліцейських патрулів, у тому числі з собаками. З цією метою були продовжені чергових поліцейських вночі, а також збільшено кількість поліцейських машин, що здійснюють патрулювання біля станцій метро.

Крім того повідомляється, що в метро з’явилися співробітники спеціальних сил щодо запобігання терактів. Підвищені заходи безпеки введені в аеропортах міста, а також на всіх великих транзитних транспортних вузлах.

На думку президента США Барака Обами, посилення безпеки не повинне обмежуватися тільки метрополітеном — «подібне може статися, наприклад, в автобусних терміналах. Якщо є люди, готові пожертвувати собою, щоб убити інших, то це завжди є проблемою для влади, яка вимагає постійної уваги», — сказав Обама.

За матеріалами: «РИА-Новости» , «Интерфакс» , ИТАР-ТАСС , Newsru.com

 

Читайте также по теме