ГолосUA
17:49 09/10/2009

У Миколаївській області ліквідований центр конвертації, що зловживав вексельними операціями

У Миколаївській обл. ліквідований центр конвертації, що зловживав вексельними операціями на суму понад 382 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі Державної податкової адміністрації України.

Підрозділом організації боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом, ДПА в Миколаївській обл., спільно з управлінням податкової міліції ДПА в області ліквідовувала функціонування центру конвертації, що діяв на території області і обслуговував підприємства, проводячи вексельні операції для ухилення від сплати податків.

Проти організатора центру конвертації, дії якого привели до несплати податків і зборів на загальну суму 1 млн 806,8 тис. грн., слідчим відділом податкової міліції ДПА в Миколаївській обл. збуджена кримінальна справа за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України.

Як з’ясувалося, організатор і співучасники центру паралельно очолювали 13 транзитних і фіктивних суб’єктів господарської діяльності. Загальний обсяг проведених операцій з векселями, емітованими підприємствами, що входили до складу центру конвертації, складає понад 382 млн грн.

Під час проведення обшуків офісного приміщення і за місцем проживання фігуранта вилучено: 17 печаток суб’єктів господарської діяльності; 9 чекових книжок, за якими здійснювалося зняття готівки з розрахункових рахунків; документи бухгалтерського і податкового обліку по 9 підприємствам; 80 простих векселів, емітованих підприємствами, які входили до складу центру конвертації; незаповнені бланки простих векселів в кількості 190 шт.

 

Читайте также по теме