ГолосUA
16:45 06/12/2010

У МінАПК розподілили 300 мільйонів гривень дотацій між підприємцям галузі молочного скотарства

 

У Міністерстві аграрної політики України розподілили 300 мільйонів гривень дотацій підприємцям, які працюють в галузі молочного скотарства.

 

Про це під заявив народний депутат, заступник голови комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Терещук час сесії Черкаської облради, передав кореспондент ГолосUA.

 

За словами С. Терещука, у Міністерстві аграрної політики вже розділили 300 млн. грн. У якості дотацій тим підприємцям, які збудували молочні комплекси.

 

Тим часом, як запевнив депутата начальник Головного управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Володимир Оникієнко, Черкащина не отримала цих коштів.

 

“Питання розвитку молочного скотарства надзвичайно важливе для економіки України. За останніми даними тільки 10 % молока придатні до споживання. Тобто, що ми п'ємо і що п'ють наші діти? Тому ця програма надзвичайно актуальна”, — сказав С. Терещук. Він також дав поради депутатам обласної ради щодо затвердження програми розвитку молочного скотарства.

 

“Закладіть в програму питання, що стосуються обслуговуючих кооперативів, будівництво корівників на двадцять голів великої рогатої худоби і на тисячу корів. В державному бюджеті на наступний рік закладено на подібні програми 700 мільйонів гривень, тобто це 50 % компенсація тим, хто збудує молочні комплекси. Ще 50 мільйонів гривень у Міністерстві буде розподілено до кінця року”, — заявив С. Терещук.

 

Нагадаємо, в Черкаській області зараз триває розробка програми розвитку молочного скотарства на 2011-2020 роки. Згідно програми планується збільшення поголів’я корів у всіх категоріях господарств у півтора рази та збільшення щонайменше вдвічі надоїв молока.

 

В. Середа

Читайте также по теме