ГолосUA
09:17 23/09/2010

У Міноборони нарахували майже 2 тисячі військових містечок

Станом на 1 вересня 2010 року на обліку у Міністерства оборони знаходилося 1 875 військових містечок, загальна площа їх становить 531,3 тис. га.

Про це повідомив заступник міністра оборони, директор департаменту надлишкового майна та земель Олександр Черпицький.

За його словами, з цієї кількості 412 військових містечок вже звільнені повністю, 338 містечок — частково. Повністю звільнені містечка, що підлягають продажу, займають площу понад 30 тис. га, частково звільнені — більше 20 тис. га.

У той же час ще п’ять років тому в оборонному відомстві нараховувалося вдвічі більше військових містечок — понад 3,5 тис. військових містечок. Таку цифру в 2006 році подавав тодішній заступник міністра оборони Володимир Бойко. На той момент в управлінні Міноборони знаходилося 215 держпідприємств і 23 сільськогосподарських, 10 лісових господарств.

У свою чергу, О. Черпицький переконаний, що за весь час існування міністерства не було проведено повної інвентаризації рухомого і нерухомого майна української армії. «Тому оперувати точними цифрами поки не може ніхто. Дані, які ми маємо зараз, дозволяють отримати лише приблизну картину», — сказав він.

Крім великих земельних наділів, які знаходяться у розпорядженні армії, озброєні сили також володіють величезними лісовими територіями. За словами О. Черпицького, загальна площа військових лісів на сьогодні складає близько 160 тис.га.

Довідка: Станом на 10 вересня 2010 від продажу рухомого майна Міноборони заробило 191,5 млн. грн. за поточний рік.

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме