У Мінсім’ї сподіваються, що зміни до Закону України “Про попередження насильства в сім’ї” будуть ухвалені до кінця цього року

 

План заходів Національної кампанії „Стоп насильству!” передбачає внесення змін до Закону „Про попередження насильства в сім'ї” вже цього року.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту з посиланням на міністра Равіля Сафіулліна.

Зокрема, він зазначив, що розробку законопроекту “Про внесення змін до Закону України “Про попередження насильства в сім’ї” передбачено планом заходів Національної кампанії „Стоп насильству!” на 2010 — 2015 роки. За словами міністра, такий законопроект готовий і до кінця року, є сподівання, буде ухвалений. 

План передбачає створення протягом цього та наступного років програми факультативних курсів, курсів за вибором, спецкурсів з питань запобігання насильству в сім’ї для навчальних закладів, а також навчальних програм з питань запобігання насильству в сім'ї для соціальних працівників та інших спеціалістів, які надають соціальні послуги, тощо.

Також, в  Мінсім’ї нагадали, що з 1 грудня 2010 року на засіданні Кабінету Міністрів України був ухвалений план заходів Національної кампанії „Стоп насильству!” на 2010 — 2015 роки. Цим Уряд підтримав проведення Національної Кампанії „Стоп насильству!”, яка триватиме до 2015 року. Зараз в Україні триває Всеукраїнська Акція „16 днів без насильства!”, яка розпочалася 25 листопада (Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок).

Читайте также по теме