ГолосUA
15:25 19/04/2010

У Мінтрансзв’язку провели нараду щодо вирішення проблеми, спричиненої ісландським вулканом

У Мінтрансзв’язку було проведено нараду за участю представників Державіаадміністрації та різних служб Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух).

Про це повідомили у Мінтрансзв’язку.

Під час наради фахівці Державіаадміністрації та Украероруху взяли участь у телефонній конференції, яка була організована Європейською організацією з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) для представників авіаційної влади та суб’єктів авіаційної діяльності країн, які є членами Єврконтролю.

Основна мета конференції – виробити консолідовану позицію європейських держав щодо подальших заходів для адекватної організації повітряного простору відповідно до переміщення хмари вулканічного попелу та визначитися з можливими варіантами відновлення повітряного руху над Європейським регіоном.

З метою подальшого оперативного реагування на зміни в українському повітряному просторі, базуючись на рекомендаціях Євроконтролю, фахівцями Державіаадміністрації та Украероруху буде визначено комплекс заходів для забезпечення повітряного руху з урахуванням обмежень, пов’язаних з переміщенням хмари вулканічного попелу та прогнозів щодо подальшого розвитку ситуації.

Нагадуємо, що зараз на території України дозволяється виконувати рейси за правилами візуальних польотів до настання темної пори доби (орієнтовно до 20:00 за Київським часом). Про подальші зміни та обмеження в українському повітряному просторі буде поінформовано.

 

Читайте также по теме