ГолосUA
06:02 10/02/2010

У Мінюсті проаналізували шанси БЮТ на оскарження результатів виборів

Для визнання результатів виборів Президента України недійсними є лише три причини.

Про це міністр юстиції Микола Оніщук розповів в ефірі «5 каналу».

За його словами, це встановлення факту про те, що участь у голосуванні взяли більше 10% осіб, які не мали на це право, це виявлення у виборчій скриньці надлишку бюлетенів не менш, як на 10% більше від фактичної кількості тих, хто взяв участь у голосуванні, і третій випадок — це факт пошкодження виборчої скриньки, в наслідок чого пошкодилось більше 10% бюлетенів.

«Таким чином, якщо кандидату в Президенти Юлії Тимошенко та її довіреним особам вдасться довести наявність таких фактів, то на цих дільницях судом може бути прийняте таке рішення. На цей час поки я їхав на студію, таких заяв до Вищого адміністративного суду поступило ще небагато. Зокрема, з Харківської області та Криму», — відзначив він.

При цьому головний юрист країни наголосив, що новий закон про вибори Президента України суттєво звузив можливості суду у оскарженні результатів голосування.

«Тільки там, де безпосередньо відбувались вибори, зокрема, на виборчій дільниці, вони і можуть бути визнані недійсними. До речі, на парламентських виборах попередніх, зацікавленим особам вдавалося визнати недійсними результати голосування на тих чи інших дільницях, але це не носило масового характеру», — підкреслив він.

А. Береза

 

Читайте также по теме