ГолосUA
07:07 30/12/2010

У місті Первомайському, що на Харківщині, холодна вода подорожчала до 16 грн. за кубометр

На Харківщині стрімко дорожчає вода з-під крана. У місті Первомайському у середу, 29 грудня, ухвалили новий тариф на холодну воду та каналізацію. Відтепер він становить майже шістнадцять гривень за кубометр. Це приблизно вшестеро більше, ніж, наприклад, у Харкові.

Аби не допустити ухвалення нових тарифів, містяни вийшли під стіни міськради. Але влада вкотре до людей не дослухалась.

Лише протягом останнього місяця воду на кілька діб – людям відключали двічі. Говорять – так на них тисне влада, аби не пручались запровадженню нових тарифів. Люди запасались діжками – і ледь не молились на дощ.

Новий тариф на воду та каналізацію – шістнадцять гривень без двох копійок – влада називає єдиним виходом. Адже місцевий водоканал за борги періодично позбавляють струму енергетики . Люди в це не вірять – і пікетують мерію.

Мешканці міста вимагають не ухвалювати «злочинний» тариф та висловлюють недовіру владі. Чиновники зберігають спокій. Сергій Теплицький, міський голова запевняє, що масових протестів не допустить.

Незважаючи на протести мешканців Первомайського, нові тарифи, вдвічі більші від попередніх, влада все ж таки ухвалила. Проте люди говорять, що припиняти протестувати не збираються. Навпаки, планують провести референдум, на якому спробують переобрати місцеву владу.

За матеріалами: ТСН

 

Читайте также по теме