ГолосUA
13:41 22/06/2010

У МНС незадоволені залишками боєприпасів на території України

Міністерство з надзвичайних ситуацій занепокоєне тим, що на території України досі залишаються залишки боєприпасів.

Про це заявив міністр з питань надзвичайних ситуацій та питань захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестор Шуфрич на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Особливо мене турбує ситуація на артбазі у місті Лозова. Мені незрозуміло, чому за два роки після вибухів не було проведено жодної роботи щодо знищення боєприпасів. Я розумію, що комусь було цікаво розібрати та забрати кольорові метали, але треба враховувати, яку загрозу несе сьогодні Лозова, аби у нас не повторилася Новобогданівська трагедія”, — обурився Нестор Шуфрич.

Міністр повідомив, що уряд виділив 24,5 млн. грн. для запобігання виникненню надзвичайної ситуації в Лозовій. “Крім того, розроблена і передана уряду програма остаточної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Лозової на 2011-2012 роки. До кінця 2012 ця територія має бути передана у використання у народне господарство”, — підкреслив він.

Чиновник також зазначив, що з ІІ кварталу 2010 року розпочалося фінансування програми розмінування території України. “З початку року вже вилучено та знешкоджено 14,5 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів. Окрім того, уряд виділив 12 млн. грн. на знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни в районі міст Севастополь та Керч.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме