ГолосUA
10:17 11/08/2009

У Москві кажуть, що заява Медведєва не розриває відносини з Україною

Москва, вирішивши поки не направляти свого нового посла в Україну, не розриває і не заморожує дипломатичні відносини з Києвом.

Про це заявив помічник президента Росії Сергій Приходько.

«Ні про який розрив дипломатичних відносин і про заморожування мова йти не може», — сказав він, відповідаючи на питання журналістів у зв’язку з рішенням президента Дмитра Медведєва поки не направляти в Україну нового російського посла через антиросійський курс керівництва цієї країни.

«Мова йде про те, що у своєму посланні президент РФ Дмитро Медведєв, звертаючись до свого колеги пана Ющенка, висловив глибоку стурбованість російського керівництва і громадян нашої країни тим станом і рівнем російсько-українських відносин, насамперед політичних, які склалися в результаті цілеспрямованих дій політичного керівництва України», — сказав С. Приходько.

За його словами, в останні роки політичне керівництво України взяло курс по суті на згортання взаємовигідного, відкритого і рівноправного співробітництва з нашою країною.

«Ставиться під питання не тільки доцільність багатьох проектів у торгово-економічній сфері. Ставиться під питання взагалі доцільність, я б сказав, збереження довіри і поваги двох народів. Ставляться під питання підсумки багатьох історичних подій, часом дуже трагічних — у маю на увазі Другу світову війну, спільну боротьбу нашого народу проти фашизму», — сказав помічник президента Росії.

За його словами, керівництво України також ставить під питання багато більш віддалених історичних подій і їхнє значення для формування духовної близькості і спільності російського й українського народів, події, що завжди були надбанням російського й українського народів.

За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте также по теме