ГолосUA
14:50 26/12/2010

У Москві провели мітинг проти ксенофобії

 

На Пушкінській площі в Москві пройшов мітинг проти ксенофобії, на який зібралися за різними оцінками від 1,5 тис до 2 тис осіб.

У мітингу під гаслом "Москва для всіх" прийняли участь відомі громадські діячі, в тому числі — письменник і журналіст Дмитро Биков, правозахисник Лев Пономаєв, письменник Віктор Шендерович і редактор "Нової газети" Дмитро Муратов.

"Тут зібралися люди, які не мають наміру миритися з подіями, що відбулися в Москві 11 і 15 грудня. Я вважаю, що причиною безладів в Москві став накопичений гній, який вихлюпнувся назовні", — заявив Віктор Шендерович.

Учасники мітингу виступили проти заворушень, який відбулися на Манежній площі 11 грудня під час несанкціонованої акції футбольних фанатів і націоналістів.

Після цих зіткнень було заведено кримінальну справу за статтями про заклики до масових безладів, а також про розпалювання національної ненависті.

Нагадаємо, 18 грудня повідомлялося, що міліція і бійці ОМОНу припинили несанкціоновану ходу націоналістів в Останкінському парку.

За матеріалами: 

Читайте также по теме