Даниил Кляхин
11:02 21/10/2010

У Москві з’явився новий мер

 

Міська дума російської столиці сьогодні на своєму позачерговому засіданні затвердила Сергія Собяніна на посаді мера Москви.

У ході таємного голосування за його кандидатуру проголосували 32 з 35-ти депутатів Московської міськдуми, передав власний кореспондент ГолосUA у Москві.

Як повідомляв ГолосUA, кандидатуру віце-прем’єр-міністра російського уряду Сергія Собяніна на посаду мера Москви запропонував президент РФ Дмитро Медведєв. Сьогодні кандидат розповів депутатам про свої наміри на новому посту. Зокрема, більш ефективно використовувати ресурси російської столиці, збільшити надходження до бюджету міста за низкою статей, відмовитися від витрат, що є не першочерговими, розвивати громадський транспорт та створити стратегію розв’язання пробок у Москві, введення нових стандартів у сфері енергоефективності, житлово-комунальному господарстві та будівництві житла. Водночас Собянін розважив депутатів, повідомивши, що часи бджолярів минули (попередній мер Юрій Лужков був відомий як великий шанувальник бджолярства та та виділяв чималі бюджетні суми на його підтримку). Сергій Собянін пообіцяв, що здійснюватиме свою роботу на демократичних засадах.

Сергію Собяніну – 52 роки, народився у Тюменській області. У 2000 році був губернатором Тюменської області, з наступного року входить до вищих керівних органів провладної партії «Єдина Росія». Очолював Адміністрацію президента РФ, а також передвиборчий штаб нинішнього керівника Росії Дмитра Медведєва. Зараз займає посаду віце-прем’єр-міністра в уряді Путіна.

Читайте также по теме