ГолосUA
14:00 19/11/2009

У МОЗ поділили гроші Кабміну на боротьбу з епідемією грипу та ГРВІ

Міністерство охорони здоров’я України розподілило виділені Кабінетом міністрів 500 млн. грн. на боротьбу з епідемією грипу та ГРВІ. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Валерій Бідний.

За його словами, зокрема 217 млн. грн. було витрачено на медикаменти, 95 млн. 450 тис. грн. — на медичне обладнання і 83 млн. грн. — на соціальне забезпечення медичних працівників, які працювали в епідеміологічних зонах. Він зазначив, що до медичних закладів Україні вже поставлено 280 апаратів штучної вентиляції легень, 729 таких апаратів буде поставлено до 20 листопада. Він наголосив, що ці апарати розподіляються по регіонах відповідно до кількості населення.

В.Бідний наголосив, що всі області Україні своєчасно були забезпечені медикаментами.

У свою чергу перший заступник міністра охорони здоров’я  Василь Лазоришинець зазначив, що 1 млрд. грн. на боротьбу з епідемією, навколо виділення якого триває дискусія, — "це піщинка". "Якщо виділять — буде значно легше надавати допомогу і боротися з епідемією", — зазначив він.

Разом з тим В.Лазоришинець наголосив, що на охорону здоров’я необхідно виділяти десятки млрд. грн. на рік.

За словами директора департаменту регуляторної політики у сфері обігу лікарських засобів та виробів медичного призначення МОЗ Юрія Константинова, Україна не могла закупити препарат "Таміфлю" за ціною $5-6 за упаковку, оскільки за такою ціною компанія-виробник продавала ліки тоді, коли в країні оголошено пандемію грипу або запроваджено надзвичайний стан. За його словами, постанова уряду про запобігання поширення грипу не відповідає передбаченому механізму закупівель. Всього в Україні поставлено 615 тис. упаковок "Таміфлю" включно із гуманітарною допомогою.

За матеріалами “РБК-Україна”.

 

Читайте также по теме