ГолосUA
11:37 15/02/2009

У найближчі 100 років середня температура збільшиться на 1 — 6 градусів

 У найближчі сто років ефект від глобального потепління значно перевершить раніше зроблені прогнози. У середньому потепліє на 1,1 — 6,4 градуса. />  

Як повідомила «Бі-бі-сі», про це заявив один з провідних експертів в області охорони навколишнього середовища, автор опублікованої в 2007 р. основоположної доповіді по питаннях зміни клімату професор Кріс Філд.
 

Виступаючи на Американській науковій конференції в Чікаго, К.Філд заявив, що, згідно з останніми даними, викид парникових газів в 2000-2007 рр. значно перевищив очікувані обсяги. «Фактично тепер ми стоїмо на порозі кліматичних змін, що далеко виходять за рамки всіх тих заходів, які були прийняті раніше в області екологічної політики», — сказав він.
 

На його думку, одним з джерел температурного зростання можуть стати додаткові викиди вуглекислого газу електростанціями в Індії і Китаї. При цьому підвищення температури приведе до пересихання лісів в тропічному поясі, що, у свою чергу, зробить їх більш пожаронебезпечними. Також потеплення може прискорити танення вічної мерзлоти, що може привести до додаткового різкого збільшення кількість вуглецю в атмосфері.

 

Читайте также по теме