ГолосUA
15:31 30/06/2010

У найближчі роки видобуток сланцевого газу в Україні неможливий — експерт (ГОЛОС)

Україна зможе розпочати видобуток сланцевого газу тільки через 15 років, коли оволодіє технологіями видобутку.

Таку думку висловив голова енергетичного департаменту Національного екологічного центру України Олексій Пасюк у коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, наразі складними технологіями видобутку сланцевого газу володіють лише компанії США, і, враховуючи високу собівартість і відсутність спеціалістів в Україні, початок його видобутку в Україні, на думку експерта, найближчими роками не розпочнеться.

(ГОЛОС)

“Я вважаю, що для України це питання не сьогоднішнього дня. Розраховувати, що українські фахівці зараз почнуть цим займатися теж важко, тому що таких технологій немає і я не впевнений, що вони швидко будуть розповсюджуватися, і наскільки ці компанії взагалі зацікавлені в розповсюджені цих технологій… У моєму уявленні це принаймні років 15”, — зауважив Пасюк.

Як повідомлялося, перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв заявляв, що Україна має намір протягом 10 років збільшити власний видобуток газу вдвічі. З його слів, це стане можливим завдяки поновленню договору з Vanco про спільну розробку Чорноморського шельфу, а також початку видобутку сланцевого газу.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме