ГолосUA
14:17 11/12/2008

У наступному році США направлять до Афганістану ще 7 тисяч військових

До наступного літа американський військовий контингент в Афганістані буде збільшений на 7 тис. чоловік. /> Про це заявив міністр оборони США Роберт Гейтс, передало «Бі-Бі-Сі».
Міністр заявив, що Вашингтон шукає способи задовольнити прохання командуючого американськими військами в Афганістані генерала Девіда Маккірана про збільшення чисельності військ.
Нинішній міністр оборони, який, судячи з усього, збереже свою посаду в адміністрації нового президента Барака Обами, заявив, що американці не повинні повторювати помилок Радянського Союзу, здійсненого в 1980-х рр.
Він відзначив, що НАТО і США повинні дати афганцям більше свободи в ухваленні рішень. «Радянський Союз не міг перемогти в Афганістані силами 120 тисяч військових. Ми повинні вчинити розумніше і співпрацювати з афганцями, прислухатися до них і на цій основі планувати свої дії», — сказав міністр оборони США.
За його словами, один зі способів залучити афганців на свій бік — це якнайскоріше подвоїти розмір афганської армії і довести її до 134 тис. чоловік.

 

Читайте также по теме