ГолосUA
12:20 07/06/2010

У НАТО поговорять з Україною про співпрацю

У НАТО мають намір говорити з новим українським керівництвом про партнерство і практичну співпрацю, яка розвиватиметься в рамках Комісії Україна-НАТО.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен в Брюсселі на прес-конференції, анонсуючи майбутнє засідання Комісії Україна-НАТО, яке відбудеться в штаб-квартирі Альянсу в рамках зустрічі міністрів оборони 10-11 червня.

«У нас відбудеться перша зустріч з новим українським керівництвом на рівні міністрів. Точка зору НАТО абсолютно чітка: коли мова йде про стосунки з НАТО, ми на 100% поважаємо вибір України. Українське керівництво хоче сфокусуватися на партнерстві і практичній співпраці, і це те, що ми обговорюватимемо на зустрічі», — сказав Расмуссен.

На запитання, як може вплинути на розвиток стосунків можлива законодавча зміна намірів України щодо членства в НАТО (позаблоковий статус – ред.), генсек Альянсу заявив, що така співпраця триватиме в рамках Комісії Україна-НАТО.

«Цілком зрозуміло, що Україна вирішує, як розвиватимуться надалі відносини з НАТО. Наше рішення, прийняте на саміті в Бухаресті в 2008 році, залишається незмінним – наші двері відчинені для країн, які хочуть стати членами НАТО, і які досягнуть всіх необхідних критеріїв. Але… кожна країна індивідуально вирішує (формат стосунків з НАТО – ред.)», — підкреслив Расмуссен.

Крім того, генсек НАТО зазначив, що «позитивно сприймає» майбутню зустріч в рамках Комісії Україна-НАТО. «Я думаю, що це підкреслює, що новий український уряд хоче продовжувати співпрацю з НАТО», — додав він.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна />  

Читайте также по теме
ГолосUA
13:18 01/10/2024

Йенс Столтенберг официально передал полномочия генерального секретаря Североатлантического альянса бывшему премьер-министру Нидерландов...