ГолосUA
07:38 12/01/2011

У Німеччині затримали голову земельної комісії Київради, який перебував у міжнародному розшуку

У Франкфурті-на-Майні поліція Німеччини затримала депутата Київради, голову постійної комісії, який перебував у міжнародному розшуку. 

 

Як розповіли в Службі безпеки України, його звинувачують у злочині, який заподіяв збитків на суму 10 млн. грн.

Джерела в Київраді кажуть, що затриманий Олексій Євлах — голова земельної комісії. Ще на початку липня О. Євлах давав пояснення працівникам СБУ в будівлі Київради, після чого йому стало погано — з гіпертонічним захворюванням і загостренням цукрового діабету він потрапив у приватну клініку, після якої він, за словами його помічниці Олени Маркосян, виїхав до Німеччини на лікування. «Йому зробили 6 операцій на нозі, останню перед самим Новим роком», — сказала вона нам. Кілька років тому О. Євлах потрапив у ДТП, після якого його ногу лікарі буквально збирали по частинах.

О. Маркосян сказала, що ані їй, ані родині нічого не відомо про затримання. «Я постійно спілкувалася з Олексієм. Він був у лікарні і постійно, за його словами, інформував СБУ про те, де знаходиться. З його дружиною Валентиною я розмовляла вранці. Вона збиралася вилетіти до чоловіка, оскільки він повинен був повернутися в Україну», — сказала вона.

За словами джерела в Київраді, О. Євлах пропонував співробітникам СБУ оплатити за власний кошт відрядження до Німеччини, щоб він міг дати свідчення. У службі безпеки це не коментують. Колеги О. Євлаха по Київраді вважають, що його приїзд буде дуже невигідний багатьом учасникам земельного дерибану, оскільки у нього, як у голови земельної комісії, був «ключ» від всіх схем, і він підписував усі земельні рішення. Хоча порядок денний засідань Київради формувала Світлана Макєєва (екс-начальник земуправління секретаріату Київради, її справа зараз направлено до суду), О. Євлах вносив багато скандальних земельних питань на сесії «з голосу». Наприклад, 1 жовтня 2007 року (на найгучнішій сесії) ним було винесено відразу 18 питань про виділення землі садовим кооперативам, проекти рішень ніхто з депутатів не бачив.

Також вчора стало відомо, що екс-начальника головку охорони здоров’я Людмилу Качурову вже відпустили з СІЗО під підпискою про невиїзд. Але звинувачень з неї не зняли. Нагадаємо, її підозрюють у нецільовому використанні бюджетних грошей.

 

За матеріалами: Сегодня

 

/>

 

Читайте также по теме