ГолосUA
07:59 18/12/2008

У Ніжині затримано голову міськради з хабаром у 20 тисяч доларів

Голову міської ради міста Ніжина затримали «на гарячому» з хабаром у 19,5 тисяч доларів в службовому автомобілі.

Про це у середу повідомив начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб.

За його словами, викриття хабарника-посадовця стало результатом тривалої роботи з викриття та документування його дій.

Злочин було виявлено 15 грудня 2008 року співробітниками відділу боротьби з хабарництвом оперативно-розшукового управління Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України спільно з працівниками Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України у м. Ніжин Чернігівської області.

Ними було встановлено, що в службовому автомобілі затримано голову міської ради, який, зловживаючи службовим становищем, з корисливих мотивів, вимагав та отримав хабара в розмірі 20 тис. доларів США від представника столичного товариства з обмеженою відповідальністю за надання дозволу на приватизацію нежитлового приміщення банно-оздоровчого комплексу.

Окрім цього, під час проведення оперативно-розшукових заходів також затримано двох посередників, через яких голова міськради вимагав та отримав хабара — директора державного комунального підприємства та керуючого місцевої філії комерційного банку, який до того ж є рідним братом голови міськради.

Під час огляду місця події, в службовому автомобілі здирника в боковій ніші дверцят з правої сторони, де перебував безпосередньо голова міськради, виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 19 тис. 500 доларів США. Під час зовнішнього огляду у затриманого виявлено та вилучено додатково грошові кошти в сумі 3 тис. 250 грн.

Під час документування злочинної діяльності додатково зафіксували отримання перших двох частин хабара на суму 15 тис. доларів США та 20 тис. доларів США. /> Всього ж було задокументовано хабарів на загальну суму 55 тис. доларів США (450 тис. грн.) і цього ж дня за зібраними матеріалами Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Усі троє правопорушників затримані в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.

 

Читайте также по теме