ГолосUA
13:52 01/09/2010

У нових шкільних підручниках виявили безліч помилок

Перші розділи нових підручників, які викладені на сайті Міністерства освіти, містять надзвичайно багато граматичних і орфографічних помилок.

Про це заявила глава Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

Зокрема, вона зазначила, що перші розділи підручників, які викладені на сайті Міністерства освіти, містять надзвичайно багато граматичних і орфографічних помилок. "Причому досить примітивних. Наприклад, неправильно написані назви Порт-Артур і Австро-Угорська імперія", — запевнила експерт.

Внаслідок цього, на думку Айвазовської, учень під час написання твору, який вимагатиме наведення історичних фактів, обов’язково зробить помилку в цих назвах.

"Хоча, напевно, ці підручники поки що не відредаговані. Тим не менше, яка низька якість і який поверхневий підхід до створення продукту для дітей! Навіть до створення електронного підручника!" — обурилась фахівець.

Крім того, запевнення Міністерства освіти в тому, що 85% українських шкіл забезпечені Інтернетом, Ольга Айвазовська вважає виключно бравадою.

"Насправді доступ к районах і селах до Інтернету і комп’ютерів набагато нижче. Хоча, безумовно, в столиці таких проблем значно менше", — зазначила вона. />  

За матеріалами: ТСН

Читайте также по теме