ГолосUA
18:50 23/02/2011

У Новій Зеландії перебуває українець, який загубив документи під час землетрусу

В м.Крайстчерч (Нова Зеландія), яке зазнало сильної руйнації внаслідок потужного землетрусу 22 лютого 2011 року, силами новозеландської поліції та рятувальних служб продовжуються пошуково-рятувальні та відновлювальні роботи.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ з посиланням на слова речника МЗС Олександра Дикусарова.

За його словами, станом на 23 лютого ц.р. Новозеландською владою підтверджено смерть 75 осіб, більше 300 осіб вважаються зниклими безвісти. За інформацією Міністерства закордонних справ та торгівлі Нової Зеландії серед загиблих громадян іноземних держав немає.

За наявною інформацією, в м. Крайстчерч виявився громадянин України, який перебував там на конференції. У зв’язку із руйнацією готелю де він проживав, його з іншими учасниками конференції було евакуйовано до міста Веллінгтон. Посольством України в Австралії встановлено зв’язок із зазначеним громадянином та, враховуючи відсутність у нього проїзних документів, опрацьовується питання документування його свідоцтвом на повернення в Україну”, — сказано у повідомленні МЗС.

Посольство України в Австралії уважно слідкує за розвитком ситуації в регіоні, підтримується постійний контакт з новозеландською владою та українською громадою щодо встановлення серед постраждалих від землетрусу громадян України, запевнили у відомстві. Справа перебуває на особливому контролі в МЗС України.

Читайте также по теме