У новому радіологічному корпусі столиці онкохворих з Київської області лікуватимуть безплатно

 

Онкохворих з Київської області у новому радіологічному корпусі обласної клінічної лікарні столиці лікуватимуть безплатно.

 

Про це сьогодні заявив начальник управління онкодиспансером Київської області Олег Ременнік журналістам у лікарні, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, лікування хворих на онкологічні хвороби “для Київської області є безплатним, оскільки з місцевого бюджету виділяються кошти на кожного хворого”. “Жителю іншої області гроші виділятимуться у його місті. Однак може бути питання взаєморозрахунку, тобто можуть бути підписані договори з областями і гроші будуть перераховуватися”, — сказав він.

 

У свою чергу, голова столичної обласної адміністрації Анатолій Присяжнюк запевнив, що якщо буде доведено, що радіологічний корпус є найкращим в Україні, відповідно, буде складений кошторис для інших областей.

 

При цьому він нагадав, що у Київській області на обліку перебуває 35 тис. онкохворих. “Ми робимо аналіз захворювань і на сьогодні в Київській області на обліку перебуває понад 35 тис. онкохворих, де щорічно на онкологічну патологію починає хворіти близько 6 тисяч осіб. Кожен четвертий із тих, що захворіли, не проживає і року”, — зазначив А. Присяжнюк.

 

За його словами, сучасні технології лікування дають можливість боротися з цією проблемою. “Київська область є центром лікування онкозахворювань і ми сподіваємося, що з відкриттям нового онкодиспансеру, він стане центром лікування хворих з усієї України”, — сказав А. Присяжнюк.

 

Нагадаємо, у Києві завершується реконструкція сучасного радіологічного корпусу, будівництво якого розпочалася у 2004 році.

Читайте также по теме