ГолосUA
13:26 01/04/2010

У НУ-НС кажуть, що в коаліції виникли “технічні проблеми”

Нестача депутатських голосів за включення до порядку денного проекту постанови «Про участь України у формуванні Єдиного економічного простору з Республікою Білорусь, Республікою Казахстан, Російською Федерацією та розвитку взаємовигідного економічного співробітництва» свідчить про технічні проблеми в коаліції.

Про це заявив член фракції НУ-НС Олесь Доній в коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, серйозних проблем у нинішній коаліції поки-що не має, але з’явилися “технічні”. “Я не думаю, що це (голосування про ЄЕП — ред.) не свідчить про серйозні проблеми в коаліції. Думаю, це, швидше всього, пов’язано з технічними питаннями, аніж з неготовністю голосувати”, — сказав він, додавши, що на засіданні були присутні не всі учасники коаліції, а ті, хто був, фізично не встиг проголосувати картками відсутніх.

При цьому він зазначив, що вступ України до ЄЕП може бути небезпечним для України з огляду на те, що “Росія рівнонаправлені відносини не організовувала ніколи”. “Вона завжди використовує стиль підпорядкування економічних, політичних інтересів, подальшу асиміляцію еліт і місцевого населення… Поки Росія не демократизується і не усвідомить, що вона повинна бути як рівна серед рівних у новому світі, всі ці відносини спрямовані на м’яке підкорення”, — зазначив О. Доній.

Як повідомляв ГолосUA, сьогодні Верховна Рада України не підтримала включення до порядку денного проекту постанови «Про участь України у формуванні Єдиного економічного простору з Республікою Білорусь, Республікою Казахстан, Російською Федерацією та розвитку взаємовигідного економічного співробітництва».За дане рішення проголосували лише 222 з 423 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Голосували в основному члени фракцій КПУ та Партії регіонів.

А. Йовик

 

Читайте также по теме