Ольга Черненко
19:04 02/02/2011

У “НУ-НС” вирішили піти “шляхом вільного голосування» за зміни до Конституції

Фракція “НУ-НС” пішла “шляхом вільного голосування”, коли голосувала за внесення змін до Конституції.

Про це повідомив народний депутат від блоку “НУ-НС” Микола Кульчицький в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

"У нас партійна група і президія партії довго дискутувала на цю тему. Думали, чи підтримувати, чи не підтримували. І на партійній групі вирішили, що вільне голосування. Тому що тут не вгадаєш”, — зазначив він.

При цьому він пояснив, що при голосуванні “послуговувався тими міркуваннями, що цей законопроект унормовує зруйновану Конституцію, яка наразі є”. “Особливо це торкається місцевого самоврядування. І все одно, наступні вибори будуть в термін чергових. А з політичних міркувань я боявся, що якщо проведемо незабаром вибори, то більшість буде однопартійна, тобто в більшості значній будуть "регіонали". І цього не можна було допустити. А так до 2012 року нашою працює щось та й зміниться. І якби вибори були в березні, то виборчий процес почався би 7 лютого. Ми би були абсолютно неготові до цього. А те, що Юлії Тимошенко сверблять вибори, то їй завжди свербіло. Це її проблеми. Нас це не хвилює", — сказав М. Кульчицький.

Він також назвав демагогією те, що депутатам закидають, що вони "тримаються за свої теплі крісла". "Це демагогія. Я вже не хочу бути депутатом. І чим швидше вибори, тим краще. Але я хочу, щоб наша партія піднялася. Наші структури розпалися. І потрібен час, щоб над цим попрацювати", — додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за зміни до Конституції щодо дати парламентських виборів. Рішення підтримало 310 депутатів. Серед них 41 парламентар із “НУ-НС”.

Читайте также по теме