ГолосUA
17:01 05/05/2010

У Одеській області підприємець отримав 1 мільйон гривень хабара

В Одеській області підприємець отримав 1 млн. гривень хабара.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) затримали начальника одного з відділів товариства з обмеженою відповідальністю у власності якого є ринок в Одеській обл. Посадовець вимагав та отримав від підприємця хабар у сумі 1 млн. грн. за надання підприємцю права заключення договору оренди торгового місця на території ринку, площею близько 30 кв. м на 10-річний строк.

У ході оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили, що затриманий вступив у злочинну змову зі своїм кумом — директором агентства торгівлі нерухомістю, який виконував посередницькі функції знайомства між підприємцями, бажаючими отримати в оренду торгівельні місця та ним. Окрім цього посередник здійснював збір первинної інформації про підприємця та ін. />  

При огляді службового кабінету посадовця працівники міліції виявили та вилучили сам хабар — пакунок із готівкою в дол., що становить 1 млн. грн. в еквіваленті, а також різного роду чорнову договірну документацію. Крім цього, безпосередньо при ньому знаходилася готівка у сумі 10 тис. дол. і 988 тис. грн, походження яких встановлюється.

Прокуратура Одеської області стосовно посадовця та директора агентства порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 КК України. Триває слідство.
 

Читайте также по теме