У парламенті КПУ перешкоджає об’єднанню олігархів проти народу

 

Головне завдання Компартії у Верховній Раді України — не допустити об'єднання олігархічних кланів проти народу.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в ефірі “Радіо-3” у Запоріжжі, передав кореспондент ГолосUA.

“Якби це об'єднання відбулося, то західний капітал переміг би національний, а це означає — безробіття для нашого народу, низькі заробітні плати, відсутність коштів на соціальні програми. Оскільки наші люди ще не навчилися боротися за наші права, як європейці, сьогодні в парламенті це робить Компартія”, — наголосив він.

За словами політика, саме з таких міркувань КПУ вступила до лав діючої більшості. “Можна було з боку спостерігати та критикувати, а можна було — працювати та боротися за людей. Ми обрали другий варіант. Наша більшість у більшості — це не зрада принципам, а змушена необхідність відповідно до реалій, в яких працює партія”, — підкреслив Симоненко.

При цьому він заявив, що менше року, працюючи в коаліції з Партією регіонів та Народною партією, КПУ вдалося відвернути Україну від співпраці з НАТО, посприяти покращенню стосунків з Росією та захистити інтереси українців під час розробки нового Податкового кодексу.

Читайте также по теме