ГолосUA
10:06 03/05/2010

У Партії регіонів дали настанови журналістам

Журналісти повинні нести відповідальність за публікацію "безвідповідальних заяв політиків".

Про це заявила народний депутат України з фракції Партії регіонів Олена Бондаренко, повідомили ГолосUA в прес-службі політичної сили.

За її словами, журналісти повинні пам’ятати не лише про свої права, а й про обов’язки.

"Свобода слова — це, перш за все, право висловлювати вільно свої думки, і в той же час не порушувати чужих прав, тому що наше право завжди закінчується там, де починається право іншої людини. І другий важливий момент — це відповідальність. У даному випадку у питанні свободи слова розуміється відповідальність за те слово, яке ти вимовляєш. І якщо воно брехливе, ти повинен нести за це відповідальність", — заявила О. Бондаренко.

На її думку, ця норма в Україні нівелюється. "Ми бачимо безвідповідальні заяви політиків, потім — безвідповідальне транслювання цих заяв через безвідповідальні засоби масової інформації. І ми потім бачимо, яким чином ця безвідповідальність іржею в’їдається в мізки наших громадян і осідає там абсолютно спотвореними громадськими установками…", — сказала депутат.

О. Бондаренко також зазначила, що "існує ще одна тенденція, яку я б назвала зайвим політизуванням і суб’єкивізацією журналістики". "На жаль, багато журналістів у нас страждає політичною заангажованістю, прихильністю до тієї чи іншої політичної системи поглядів і демонстрацією через свою роботу цих політичних поглядів. Тобто зараз у нас — журналістика ідей, журналістика точок зору і думок, а не журналістика фактів. А це істотна підміна понять, у тому числі в свободі слова.", — зазначила депутат.

При цьому О. Бондаренко зазначила, що нова влада подолає проблеми у "в інформаційних відносинах". />  

Читайте также по теме