ГолосUA
05:01 03/08/2010

У Партії регіонів хочуть, щоб чиновники за 5 років вивчили 2 іноземні мови

Партія регіонів підтримує ініціативу Президента України Віктора Януковича щодо введення обов’язкового володіння чиновниками 1-го та 2-го рангу двох іноземних мов до 2015 року.

Про це заявив на прес-конференції народний депутат Партії регіонів Володимир Зубанов, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, українські чиновники повинні наближатися до європейських, а отже обов’язково володіти іноземними мовами. «Передбачається, що російську мову вони й так знають, і вона піде як перша іноземна, а другу іноземну можна обрати з 6 мов ООН. Я завжди пропонував англійську, бо вона найбільш розповсюджена. Ми йдемо в Європу і тому нам нікуди діватись, окрім української мови, якою, згідно з даними, спілкуються лише 30 млн людей по всьому світі. Потрібно знати ще іноземні», — наголосив депутат.

При цьому він додав, що дуже соромно, коли до України приїздять іноземні делегації, а жоден із високопосадовців не знає іноземної мови. «Тим більше, що незабаром Євро-2012, і це питання особливо на часі, тому я вважаю, дуже добре, що в Президента є таке прогресивне бачення цього питання. Тим більше, що він сам усім подає приклад, адже він вивчив українську мову і в нього слів-паразитів набагато менше, ніж у інших політиків. Якщо Президент зміг, то і інші зможуть», — сказав регіонал.

А.Береза />  

Читайте также по теме