ГолосUA
14:41 16/02/2010

У Партії регіонів мало шансів створити коаліцію з НУ-НС — експерт

Партія регіонів має мало шансів створити коаліцію в найближчий перспективі.

Про це заявив політичний експерт піар-групи «Polittech» Ярослав Макітра в коментарі кореспонденту ГолосUA, коментуючи можливість відставки Юлії Тимошенко з посади Прем’єр-міністра після створення нової коаліції.

За словами політолога, підписати коаліційну угоду Партії регіонів потрібно з фракцією НУ-НС, що сьогодні є мало ймовірним. «Партія регіонів нині може створити тільки більшість, а не коаліцію. Шанси створити коаліцію вони мають за рахунок НУ-НС, але там є дуже проблемний момент – місцеві вибори», — пояснив експерт.

Він переконаний, що НУ-НС невигідно вступати в коаліцію з Партією регіонів. «Вони (НУ-НС – ред.) можуть просто програти дострокові вибори. Не секрет, що їхня електоральна база – це Захід країни. Тому, якщо вони вступлять в коаліцію з Партією регіонів, вони можуть просто втратити голоси та місця в цьому регіоні. Я б зараз сказав, що шанси на створення такої коаліції мінімальні. Пізніше, цілком можливо», — зазначив Я. Макітра.

Як повідомляв ГолосUA, депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман заявила, що відразу після інавгурації В. Януковича, що запланована на 25 лютого, Партія регіонів розраховує юридично оформити нову коаліцію і відставити Ю. Тимошенко.  

А. Йовик

 

Читайте также по теме