Ольга Черненко
18:53 19/11/2010

У Партії регіонів впевнені, що знайдуть 300 голосів для остаточного внесення змін до Конституції

 

Рішення Конституційного Суду України треба виконувати.

 

Про це сказав нардеп від Партії регіонів Володимир Зубанов в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

«Нинішнє рішення КС показало, що там немає ніякого заперечення щодо проведення виборів депутатів саме восени 2012 року… Сьогодні ми мали набрати 226 голосів, щоб внести зміни до перехідних положень Конституції. Це теж зробили. Набрали аж 305 голосів. Наша наступна зупинка – лютий, коли ми маємо набрати 300 голосів для остаточного введення рішення в дію. Тоді зміни до Основного закону будуть діяти і ми підемо на вибори восени 2012 року. Я в цьому не сумніваюсь», — зазначив він.

 

На запитання, чи не буде проблем із тим, аби набрати на наступній сесії 300 голосів, нардеп сказав: «Думаю, в нас проблем із голосуванням в лютому не буде. Бо нинішнє голосування в 305 голосів показало, що настрій в Раді такий, що майже всі готові проголосувати за це рішення. Дехто з депутатів побачив, що і без них парламент набирає достатню кількість голосів і не хотіли тиснути кнопки, щоб не дратувати керівників парламентських фракцій. Але навіть якщо станеться диво і в лютому парламент не набере 300 голосів, то в березні неможливо буде провести парламентські вибори. Вони в будь-якому випадку будуть пізніше. Та до того часу будуть розмови з депутатами, переконання депутатів, аби врешті-решт знайти в Раді 300 голосів. І думаю, що вони будуть знайдені. Це на 99%, що так і буде. І, безпосередньо наша партія цим займеться. Скоро почнемо це робити», — зазначив він.

 

Нагадаємо, Конституційний суд дав позитивний висновок щодо законопроекту про внесення змін у Конституцію, що передбачають проведення чергових парламентських виборів у жовтні 2012 року і президентських — у березні 2015 року.

 

 

Читайте также по теме