ГолосUA
10:46 27/10/2008

У Партії регіонів вважають непотрібною допомогу Міжнародного валютного фонду

Україні немає необхідності слідувати вимогам Міжнародного валютного фонду (МФВ). Про це в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня» заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Микола Азаров.

За його словами, «наш уряд під тиском МВФ діє із точністю до навпаки. Треба знижувати податки — він їх підвищує, треба пом’якшувати фіскальну політику там, де це можливо з погляду підвищення попиту на внутрішньому ринку, — він її посилює».

Тому Азаров вважає за недоцільне слідувати рекомендаціям МВФ і отримувати від нього кредит. «Якщо ми зараз підемо на виконання всіх вимог МВФ, то ситуація тільки погіршиться», — застеріг голова профільного парламентського комітету.

Також він додав, що «якби Національний банк від початку проводив більш зважену й адекватну ситуації політику, а не спочатку зміцнював необгрунтовано курс, а потім допускав його обвали, у нас не було б таких проблем із підтримкою курсу».

Проте Микола Азаров виразив упевненість, що Національний банк і зараз може досить швидко зняти паніку на валютному ринку, діючи більш рішуче та оперативно.

 

Читайте также по теме