ГолосUA
16:05 02/06/2010

У Партії регіонів заперечують корупцію у вишах

Корупції у вищих навчальних закладах немає, а трапляються лише поодинокі випадки.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань науки та оcвіти Максим Луцький у ефірі програми «РозвротUA» на радіо «Ера FM».

«Мені прикро чути слово «корупція» у вищих навчальних закладах — її немає. У вищих навчальних закладах не працюють державні службовці. Це є лише поодинокі випадки «нечистоплотності» викладачів. І хто їх спонукає до цього? Їх спонукають до цього студенти. Чому? Треба глибше дивитися на цю проблему. Це проблеми виховання батьків і їх дітей», — сказав він.  

Натомість депутат від фракції БЮТ, голова Комітету Верховної Ради з питань науки та оcвіти Володимир Полохало зазначив, що факт корупції у вищих навчальних закладах заперечувати не можна, навіть якщо там й не працюють державні службовці.

«Можна не помічати це, але коли ми дивимося рейтинги по корупції в Україні, то, на жаль, освіта вища займає перший-другий рядок по корумпованості. Можна це не помічати…. Але громадяни це знають. Тому це комплексна проблема. Це проблема державна — сьогодні корупція сприймається як норма», — зауважив він, наголосивши, що лише повна автономія вишів зменшить коло таких проблем.

 

Читайте также по теме