ГолосUA
16:45 14/04/2010

У передмісті Херсона на два місяці запровадили карантин через скажену лисицю

У передмісті Херсона запроваджено двомісячні карантинні заходи через виявлений випадок сказу.

Про це повідомили в прес-службі мерії обласного центру.

Питання про запровадження карантинних обмежень на селище Сонячне і прилеглу територію Зеленовської селищної ради виникло у зв’язку із знищенням на зазначеній території лисиці, яка, відповідно до акту епізоотичного обстеження, була хвора на сказ.

З метою недопущення розповсюдження сказу на території міста Херсона, міська надзвичайна протиепізоотична комісія оголосила селище Сонячне і прилеглу територію Зеленовської селищної ради неблагополучною за захворюваністю на сказ строком на два місяці — з 9 квітня по 9 червня 2010 року — і затвердила план заходів оздоровлення неблагополучної зони.

Згідно з планом, в передмісті буде проведено щеплення собак і котів проти сказу і проведено подвірний облік тварин. Жителі зазначених населених пунктів зобов’язані утримувати собак на цілодобовій прив’язі. У приміщеннях дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, клубів, бібліотек, закладів торгівлі розміщується коротка інформація про небезпеку захворювання на сказ.

Як повідомлялося раніше, в Чорноморському біосферному заповіднику в грудні минулого року через спалах сказу проводився відстріл хижих тварин.

Тоді головною причиною спалаху було названо надмірне розмноження лисиць, чия популяція перевищує норму, загрожує здоров’ю людей і домашніх тварин. Також з метою запобігання розповсюдженню сказу в декількох сільських радах Голопристанського району, який розташований біля Херсона, запроваджувалося тимчасове обмеження аматорського полювання.

За матеріалами: УНІАН

 

Читайте также по теме