ГолосUA
12:19 29/08/2010

У Підмосков’і відновилися пожежі?

Жителі Москви і Підмосков’я повідомляють про відновлення в деяких районах торф’яних пожеж. Дощі, що розпочалися, слабо впливають на такі пожежі, оскільки осередки тління знаходяться глибоко.

ЗМІ посилаються на листування блогерів: «На вулиці в Медведкові дощ і дим одночасно», — пише один із блогерів. Така ж ситуація, за повідомленням москвичів, в районі ВДНГ, на Ленінградському шосе, зокрема, в районі Сокола, на Калузькому шосе. У центрі Москви запаху гару немає.

У Мосекомоніторингу, де відстежують якість повітря, повідомили, що вміст шкідливих речовин у повітрі припинив «зашкалювати», вони повернулися до звичайного графіку роботи, тобто перестали відстежувати ситуацію і по вихідних. Проте за даними станом на п’ятницю, пожежникам не вдавалося впоратися з трьома палаючими торфовищами в Підмосков’ї.

Новий дим у Москві може бути викликаний тим, що в ряді регіонів все ще горять торфовища: в Московській, Рязанській і Володимирській областях.

Нагадаємо, природні пожежі вирували цього літа в Центральній Росії і Поволжжі через аномальну спеку та посуху. У семи регіонах, в тому числі в Московській області, був введений режим надзвичайної ситуації. За офіційними даними, загинули 53 людини. Понад 3,5 тисячі людей залишилися без даху над головою.

За матеріалами: Главред />  

Читайте также по теме